dimecres, 22 de març de 2017

Aniversari de la beatificació del Beat Francesc Castelló_2017

El divendres 11 de març es commemorava el XVI Aniversari de la beatificació del Beat Francesc Castelló pel papa Sant Joan Pau II a la plaça de sant Pere del Vaticà, un 11 de març de 2001.
Com ja és costum, la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc va organitzar una Eucaristia que tingué lloc a l’església de Sant Pere, que fou en vida la parròquia del Beat i on hi té una capella dedicada i una exposició que fa memòria permanent de la seva vida, testimoni i martiri.

L’Eucaristia fou enguany presidida per Mn. Josep Solé, el darrer prevere ordenat el passat novembre a la nostra diòcesi i actual vicari de les parròquies de Sant Salvador, de Pardinyes i de la Verge dels Pobres del Secà de Sant Pere.
La celebració comptà a més a més amb la participació de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, que prèviament havia dirigit el res del Sant Rosari davant el Santíssim Sagrament exposat en la custòdia, alhora que la seva coral va solemnitzar-la.
Mn. Josep Solé en la seva homilia centrada en la Quaresma, digué que aquest temps litúrgic en convida a centrar la nostra mirada per purificar el nostre interior: “...i així poder obrir-nos a la contemplació de la glòria de Déu. El nostre Beat, no només va mirar de purificar el seu interior, sinó que va viure i experimentar en ell la Pasqua plena per amor a Déu i els germans, acceptant morir per Crist”. En aquest sentit, el celebrant digué que per a Jesús de Natzaret, la meta a la qual el portà el seu camí fou la glòria del Pare: “Per nosaltres la meta del camí és Crist Jesús, el Fill de Déu, en qui el Pare es complau i a qui, per això mateix, nosaltres hem d’escoltar, és a dir, imitar i seguir-lo com ho feu el Beat Castelló que va seguir-lo fins al final”.
Abans de cloure la celebració, el vicespotulador de la Causa de Canonització Mn. Gerard Soler, va agrair els fidels la seva nombrosa assistència a l’Eucaristia i el seu suport a la Comissió Pro Canonització. “No defalliu, reseu per a que el nostre Beat faci el miracle que el porti a la canonització i demaneu amb insistència la seva intercessió pels nostre malalts”. Finalitzada la celebració es procedí a la veneració de la relíquia del Beat, que havia estat ofrenada a l’altar per una representació dels confrares de “la Somereta”.

Jordi Curcó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada