dissabte, 3 de juny del 2017

Full dominical 4/06/2017

PROP DE VOSALTRES

Pelegrinatge diocesà a Lourdes

L’HOSPITALITAT DE LA MARE DE DÉU DE LOURDES organitza un any més el pelegrinatge diocesà a la gruta on la Mare de Déu es va aparèixer a santa Bernardette. Ja sumen trenta-dos els anys en què els membres d’aquesta associació es lliuren en cos i ànima al servei dels malalts, familiars i feligresos en general amb la finalitat que puguin estar presents durant uns dies a la ciutat de Lourdes per pregar davant la Mare de Déu. També li demanen per la seva salut corporal i espiritual.

El pelegrinatge d’enguany té quatre dies de durada: des de dijous, 29 de juny, fins a diumenge, 2 de juliol. Els responsables de l’Hospitalitat han elaborat un tríptic en el qual figura el programa detallat de totes les activitats previstes, els consells pertinents per a la inscripció i altres detalls organitzatius. Ha estat distribuït a totes les parròquies i comunitats amb la pretensió que tothom se senti convidat a participar-hi.

En el meu cas, em sento obligat ja des d’ara amb aquest escrit a col·laborar-hi, sol·licitant-vos la pregària per aquest objectiu, així com convidant-vos a participar en el pelegrinatge. Manté el caràcter diocesà que, d’alguna manera, vincula totes les parròquies i comunitats, i ha donat mostres suficients d’ajudar durant aquests anys als mancats de recursos, a més de fomentar la preocupació i l’atenció als malalts. Em consta que alguns porten des del principi organitzant i col·laborant-t’hi; que hi han passat molts voluntaris prestant el seu esforç, la seva alegria i la seva pregària; que habitualment hi participen joves, que descobreixen la grandesa de la dedicació als malalts, oblidant els seus gustos i preferències personals; que molts sacerdots hi contribueixen fent-ne difusió, així com amb l’atenció pastoral i, finalment, que la diòcesi ha fet seva aquesta activitat que beneficia tants malalts i persones amb mobilitat reduïda.

Mai agrairem prou tanta dedicació i servei desinteressat. En nom de tots vosaltres, ho faig amb sinceritat de cor. És una atenció que no es redueix a uns dies de festa sinó que s’allarga tot l’any, col·laborant amb altres organismes i moviments apostòlics de Pastoral de la Salut i de Pietat Popular. Al febrer, amb motiu de la festa anual de la Mare de Déu de Lourdes, se celebra la Santa Missa de forma solemne a la Catedral. Al maig, amb motiu de la Pasqua del Malalt, es recorda i es visita gran quantitat de residències i famílies amb malalts i ancians. Durant tot l’any les parròquies i comunitats presten una especial atenció a persones mancades de salut. Els cristians no podem oblidar aquesta realitat, que afecta de forma radical tants germans nostres; més aviat al contrari, la nostra fe ens impulsa a una constant preocupació per aquells que tenen dificultats, seguint l’actitud manifestada pel Senyor cap els malalts que es creuaven en el seu camí, guarint-los, per donar a conèixer el seu Regne.

L’any passat, vaig participar per primera vegada com a Bisbe d’aquesta diòcesi al pelegrinatge a Lourdes. He de manifestar amb sinceritat que no tinc més que paraules d’elogi i reconeixement per a tots els assistents. L’actitud mostrada per tots cap als malalts; la disposició davant els actes religiosos, el rigor davant l’horari i la col·laboració entusiasta davant de qualsevol circumstància. En fi, un regal de Déu per a mi, que poso a la vostra consideració per sol·licitar la participació de tots. Comprendreu ara, doncs, l’afirmació anterior parlant de la meva obligació.


† Salvador Giménez Valls Bisbe de Lleida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada