dilluns, 28 de desembre del 2015

Sortida de Nadal 2015


Com cada any el passat dissabte, 19 de desembre, vam fer la sortida per a portar el "pessebre". Aquest any hem anat a visitar el Monestir de Poblet, abadia cistercenca, una de les més grans i més completes del món, que envolta la seva església, construïda al segle XII. Unida a una residència reial fortificada, guardiana del panteó dels reis de Catalunya i Aragó, impressiona per la seva majestuosa severitat i encara que l’haguem visitat en altres ocasions segur que encara ens ha sorprés .

Vam passar una diada de sol esplèndida , fugint de la persistent boira de Lleida que tenim enguany. Sobre les 11 h. Iniciarem la visita guiada del Monestir acompanyats del Pare Matías, monjo del monestir qui, amb les seves aclaridores explicacions, ens va oferir una visió de lloc que mai hauríem pogut sospitar.

Un cop acabada la visita, el Pare Matías ens va oferir una xerrada sobre la vida monacal, com la viuen, com treballen i preguen i com s’endinsen en la seva l’espiritualitat. A continuació vam celebrar l’Eucaristia, a l’església del monestir, presidida pel nostre consiliari Mn. Manel Mercadé on, en el moment de les ofrenes, vam fer entrega del Belén que portàvem.

Desprès vam dinar a Vimbodí, una bona escudella i una espatlla de corder al forn, i per la tarda vam visitar el Museu del Vidre de la població. A les 19 h. arribàvem a Lleida. Tot perfecte.....

Que tingueu un Bon Nadal!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada